11.10.2022 Pakkipapat vireessä kotiluolassa

RT-Kiekko S50 – OKK EVG 6-1

Energiansäästöviikon kunniaksi ikämiehet säästivät energiaa myös kentällä tiistai-iltana pelatussa RT-Kiekon S50-joukkueen ensimmäisessä kotiottelussa Ilmatar Areenalla. Astetta alemmalla teholla pelatussa pelissä RT-Kiekon kokenut pakkikalusto nousi päärooliin. Kaksi erää tasaisesti tahkottu ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen hyväksi selviin 6-1-numeroihin pakkien maalatessa neljästi.

Kotijoukkueen maalinteon aloitti Petri Kähkönen ajassa 5:57. Vain pari minuuttia myöhemmin Janne Seeste laukoi maalinedustalta RT:n 2-0-johtolukemat. Seuraavaa maalia saatiinkin sitten odottaa pitkään. Yhtä pakollista jäähyä lukuun ottamatta puolitoista erää peli aaltoili päädystä toiseen, ja maalipaikkoja hukattiin tasaisesti molemmilla hyökkäysalueilla.

Kolmannen erän alussa OKK nousi takaa-ajoasemassa maalin päähän, kun kapteeni Kari Nurminen nosti maalinedustalta hallitun kavennuksen 2-1:een RT:n epäonnistuttua oman pään avauspelissä. Suoraan kylmähoidosta kaukaloon tullut Pasi Tolppanen antoi vieraille kuitenkin nopeasti kylmää kyytiä ja tälläsi siniviivalta RT:n 3-1-johtoon ajassa 35:59.

Pelin viimeiset viisi minuuttia olivat selvää RT:n hallintaa. Kapteeni Aleksi Rotko vastasi illan toiseksi hienoimmasta maalista ja laukoi takamiehen paikalta Mika Savolaisen syötöstä upeasti pelin 4-1:een vajaat neljä minuuttia ennen päätössummeria. Heti seuraavassa vaihdossa Janne Jääskeläinen sai nautiskella 5-1-osuman maalinedustatilanteesta hallitulla rystynostolla maalin kattoon.

Illan hienoin maali nähtiin viimeisessä vaihdossa, kun Kari Kuittinen murtautui vasemmasta laidasta läpi. Kim Ruokonen hakeutui pakin paikalta maalinedustalle ja jatkoi Kuittisen napakan syötön taidokkaalla yhden kosketuksen ”lapa jäässä”-menetelmällä verkon perukoille. Varsinaista taitokiekkoa varsin vähän sisältänyt ilta päättyi selviin 6-1-lukemiin ennen Ilmatar Areenan valojen sammumista.