18.10.2022 Loppukiri Vuosaaressa ei riittänyt

Vuo-To – RT-Kiekko 4-3

Kahta perinteistä original six -joukkuetta kunnioitettiin näyttävästi, kun RT-Kiekko ja Vuo-To luistelivat kaukaloon tiistai-illan myöhäisottelussa Vuosaaressa. RT jäljitteli logollaan Boston Bruinsia, kun vastaavasti Vuo-Ton paidassa loisti Toronto Maple Leafsin vaahteranlehti. RT oli vieraspelin alussa jumissa. Olihan ottelu useammalle pelaajalle pitkän taipaleen takana itäisessä Helsingissä. RT oli ensimmäisen erän altavastaajana, vaikka ottelun vauhti ei yltänyt edes tyypillisten treenivuorojen vauhtiin. Ensimmäinen erä kotijoukkueelle 3-0

Toisessa erässä RT pääsi mukaan peliin, ja painopiste alkoi siirtymään vastustajan päätyyn. Tästä huolimatta Vuo-To karkasi 4-0-johtoon, kun saivat toimitettua kiekon RT:n pakkien takana kärkkyvälle pelaajalle, joka onnistui läpiajon päätteeksi maalinteossa.  RT:n ensimmäinen maali nähtiin pari minuuttia tästä, kun puolustajan paikalta ylös noussut Kim Ruokonen kaivoi kiekon itselleen kulmassa ja laittoi viuhuvan jäänuoliaisen kohti vastustajan maalinedustaa, jossa Lauri Savolainen ohjasi kiekon taidokkaan eleettömästi maaliin luistimellaan. Toisen erän jälkeen tilanne 4-1 vastustajalle. 

Kolmas erä pelattiin pääosin kotijoukkueen kenttäpäädyssä. Kotijoukkueen aiempien otteluiden oman pään vuotoa tukkimaan värvätty ja vastikään kilpailullisen jäkiekkouransa lopettanut maalivahtitähti teki parhaansa ja piti joukkuettaan pystyssä. Lisäksi kotijoukkue sai toimitsija-aitiosta apuja, kun pelikello kului muutamia sekunteja liikaa jokaisen vihellyksen jälkeen. Lopulta kuitenkin Eetu Väänänen toi RT:n kahden maalin päähän Pasi Salmelan syötöstä, mutta RT:n takaa-ajo jäi silti kesken. Mika Savolainen kavensi vielä viimeisellä sekunnilla loppulukemiksi 4-3 Salmelan ja Jouni Kolppasen syötöistä, mutta se oli laiha lohtu pimeästä Vuosaaresta kaupungin valoja kohti palaaville RT-Kiekkolaisille.

Tilastot:

https://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=14974&lang=fi