5.11.2022 Revanssihenkeä Keravalla

Kiekkohärät – RT-Kiekko 3-7

RT-Kiekko jatkoi kauttaan kolmannella pelillään Keravan raikkaassa lauantaiaamussa Kiekkohärkien vieraana. Muistissa oli vielä viime kaudelta kirvelevän niukka tappio lukemin 2-1 ja kaksi hylättyä maalia. Tällä kertaa RT:n valmistautuminen oli sujunut paremmin, ja joukkue olikin heti alusta asti raikkaalla jalalla liikenteessä. RT vyörytti hyökkäyksiä kolmella ketjulla ja pääsi pelaamaan ylivoimaakin, mutta maalit antoivat vielä odottaa itseään. Myös RT:n maalia vartioinut Miro Ristimäki venyi muutamaan uskomattoman hienoon paraatipelastukseen, vaikka koko ottelun torjuntatöiden määrä jäikin lopulta varsin vähäiseksi. Viimein ajassa 10:42 RT onnistui avaamaan maalitilinsä ja maalintekijäksi merkittiin Mika Savolainen syöttöpisteen mennessä Pasi Salmelalle. Ketsuppipullon avauduttua Jarkko Peltola iski todellisen pukukoppimaalin ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Pasien Salmelan ja Timon syötöistä.

Toisessa erässä Kiekkohärkien pelaaja astui RT:n Jarmo Saarisen mailan lavan päälle ja Saarinen komennettiin istumaan kakkosta kampituksesta. Jäähy kostautuikin minuutin alivoiman tappamisen jälkeen ja Kiekkohärät onnistui iskemään kavennuksen. Sampo Oksama kuittasi kuitenkin heti seuraavalla minuutilla RT:n jälleen kahden maalin johtoon. Tasan kolme minuuttia myöhemmin RT:n nimellinen kakkosketju oli jälleen asialla: tällä kertaa maalin iski puolustaja Heikki Päivärinta Oksaman ja Timon syötöistä. Ennen toisen erän loppua Kiekkohärät onnistui kaventamaan vielä tilanteeksi 2-4. Erään mahtui viime vuoden tapaan yksi hylätty maali, kun Lauri Savolaisen tyylikäs jalkaohjaus tuomittiin potkuksi. Tarkkaavaisimmat fanit muistanevat, että yksi viime kauden Kerava-ottelussa hylätyistä maaleista oli silloinkin L. Savolaisen käsialaa. Jouni Ahvenvaara lähetettiin vielä istunnolle koukkaamisesta toisen erän päätteeksi, joten RT joutui aloittamaan kolmannen erän alivoimalla.

Kolmas erä alkoi RT:n kannalta synkästi, kun Kiekkohärät sahasi RT:n alivoiman solmuun ja pääsi iskemään tilanteeksi 3-4. Hetken jo vaikutti momentumin kääntyneen, mutta erän kolmannella minuutilla isketyt RT:n kaksi pikamaalia lamaannuttivat Härkien kirin lopullisesti. Maaleista vastasivat Jouni Kolppanen ja aamun jo toisellaan Päivärinta. Lopullisen niitin iski vielä Jarmo Saarinen ajassa 35:46 Kolppasen syötöstä. Lopussa RT pääsi vielä pyörittämään hyökkäyksiä vaarallisen oloisesti sekä ylivoimalla että tasavajaalla, mutta lisämaaleja ei enää nähty. RT-Kiekko pääsi siis kotimatkalle kohti Stadia hienoin lukemin 3-7. Pirteästä esityksestä kertoivat myös Kiekkohärkien maalivahdin 41 torjuntaa, kun RT:n Ristimäki joutui huhkimaan vain 12 torjunnan edestä.

Tilastot:

https://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=14999&lang=fi