6.11.2022 RT-Kiekon edustus jatkaa voittoputkessa

RT-Kiekko – Kiekkohärät 6-3

Viikonlopun playoffs-tyyppisen back-to-back-kohtaamisen jälkimmäinen mittelö Nordiksen kotiluolassa käynnistyi noin puolitoista vuorokautta RT:n voittoon päättyneen ensimmäisen jälkeen. Molemmat joukkueet vaihtoivat kokoonpanostaan yhden ketjullisen verran tuoreita pelaajia. RT-Kiekolla vaihto tuntui onnistuneen paremmin, sillä peli pyöri Kiekkohärkien päädyssä ensimmäiset reilut 10 minuuttia. RT sai maalipaikkoja toisensa jälkeen ja Kiekkohärät ei saanut jalkoja liikkeelle. Jos maalinteko oli vaikeaa lauantaiaamuna, tänään tilanne oli toinen: Pasi Salmela avasi maalinteon ajassa 4:55 ja reilun minuutin päästä Eetu Väänänen sai putata Jarmo Saarisen upeasta rystypassista tyhjiin tilanteeksi 2-0. Paine Kiekkohärkien päädyssä jatkui ja viiden minuutin päästä RT teki kaksi nopeaa maalia lisää. Maalintekijöinä Sami Sivula (3-0) ja Jone Ahvenvaara (4-0). Tässä vaiheessa RT:n selät suoristuivat ja takit avattiin ihan sitä alinta nappia myöten, koska kiekko tuntui pomppivan kotijoukkueelle. Tästä seurasi perinteinen maalinjälkeinen vaihto. Tässä tapauksessa kiekonmenetys hyökkäysalueella ja Kiekkohärkien torpedomainen vastahyökkäys, josta Markku Tepsa laukoi ylänurkkaan vastustamattomasti kavennuksen 4-1:een ja tämä toi Kiekkohärät takaisin peliin.

Toisessa erässä peli jatkui pitkälti samanlaisena kuin ensimmäisen erän loppu. Vaikka RT-Kiekko luisteli ja taisteli vähemmän, Salmela sai hyökkäyspään aloituksen jälkiräpellyksestä Mika ”Nylander” Savolaisen avustuksella tuikattua pelin 5-1:een ja turvallisuuden tunteen takaisin RT:lle. Tämä oli muuten Nylkyn kolmas syöttöpiste tähän peliin. Sitten taas maalinjälkeinen vaihto, kiekonmenetys hyökkäysalueella ja nopean vastahyökkäyksen päätteeksi vastustamaton rannari ylämummoon. Yhtäkkiä peli olikin kovin tasaista puurtamista eikä ensimmäisen erän dominoinnista ollut enää tietoakaan. Seuraavaksi Väänänen sai erittäin heppoisen jäähyn estämisestä, ja jäähyn aikana Osku Saarensilta otti hänkin jäähyn. Siirretyn rangaistuksen aikana Väänäsen puolikaima Joni Väänänen kavensi tilanteen 5-3:een ylivoimalla hieman helponnäköisesti Kiekkohärkien pelatessa ilman maalivahtia.

Toisella erätauolla koutsi Aleksi Rotko painotti puolustuksen tärkeyttä, ja ehkä juuri siksi maalihanat laitettiinkin kiinni. Ehkä edellisen päivän ottelurasitus alkoi näkyä, sillä RT:n iloinen ja luisteluvoimainen joukkuepeli takkusi pahasti. Molemmat joukkueet ottivat jäähyjä ja RT-Kiekolle tuomittiin jopa rankkari, kun Sivulalta vedettiin kahden pelaajan voimin törkeästi jalat alta. Sivula loukkasi jalkaansa ja häntä rankkarissa tuuraamaan valittu Salmela lähti yrittämään hattutemppua ja lopullista niittä pelille. Markus Ojansuu Kiekkohärkien maalilla kuitenkin torjui. Ottelun viimeisellä minuutilla Kiekkohärät veti Ojansuun maaliltaan ja yritti kuudella pelaajalla saada kiekkoa Eetu Tysterin selän taakse siinä kuitenkaan onnistumatta. Sen sijaan RT:n Toni Kaurahalme pudotti apinan harteiltaan iskien kauden avausmaalinsa Väänäsen ja Jussi Yli-Seppälän esityöstä.

Näin RT liitää yhden viikonlopun aikana rakennetussa kahden ottelun vakuuttavassa voittoputkessa. Seuraava ottelu pelataan isänpäivänä 13.11.2022 kaukana kaukana Kehä III:n ulkopuolella Porvoossa, kun RT lähtee haastamaan sarjaa johtajan KIVA-HC:n.

Tilastot:

https://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=14978&lang=fi