13.11.2022 Sarjakärki pysyi lujana Porvoossa

KIVA-HC – RT-Kiekko 3-1

Viime sunnuntaina RT-Kiekko suuntasi tutun kotivuoron sijaan Porvooseen haastamaan sarjakärki KIVA-HC:ta. Ottelu oli siinä mielessä historiallinen, että se oli RT-Kiekon 600:s pääkaupunkiseudun harrastesarjoissa. Vierasjoukkueen juhlaottelusta huolimatta tuomarit tekivät heti alkuun illan linjan selväksi. RT aloitti ottelun kahdella peräkkäisellä alivoimalla ja KIVA-HC joutui kolmesti alivoimalle ensimmäisen erän aikana. Erän ainoan maalin iski kotijoukkue tasakentällisin.

Toisen erän alussa RT onnistui tasoittamaan ottelun Eetu Väänäsen komealla rannelauksella. Syöttäjäksi maaliin merkittiin Osku Saarensilta. Maalia seurasi kaksi RT:n rangaistusta, joista kuitenkin selvittiin ilman takaiskuja. Viimeistään tässä vaiheessa tiukka linja oli tullut selväksi, eikä ottelussa enää nähty rikkeitä. Erän loppupuolella KIVA-HC pääsi iskemään läpiajosta lukemiksi 2-1.

Viimeisen erän alkuun kotijoukkue lisäsi johdon kahteen maaliin. Tämän jälkeen RT loi hyvin maalipaikkoja, mutta KIVA-HC:n maalivahtia ei enää onnistuttu ohittamaan. Kokonaisuudessaan RT antoi sarjakärjelle kovan vastuksen (laukauksia molemmilla joukkueilla 31), mutta tehottoman viimeistelyn myötä se ei tällä kertaa riittänyt voittoon.