20.11.2022 RT esiintyi kotiluolassaan huippuvireessä

RT-Kiekko – Rangers94 9-2

Nordiksen sunnuntai-illassa Apocalyptican viritellessä soittimiaan yläkerrassa, RT-Kiekko viritti itsensä vauhtiin alakerrassa. RT-Kiekko oli viikkoa sitten palannut Porvoosta tappio niskassaan, joten kotikentälle haluttiin tulla raikkaalla jalalla. Ensimmäinen erä ei kauaa ehtinyt vanhetakaan, kunnes ykkösketju tuuletti ensimmäistä maalia. Miro Ristimäen varman torjunnan jälkeen laituri Lauri Savolainen siivitti nopealla syötöllä sentteri Jouni Kolppasen vauhtiin keskialueelle. Kolppanen jatkoi peliä toisessa laidassa viilettävälle Sami Sivulalle, joka toimitti kiekon kyselemättä alanahkaan vain reilun kahdenkymmenen sekunnin pelin jälkeen. Rangers94 ei kuitenkaan salama-alusta lamaantunut, vaan iski pelin tasoihin alle minuuttia myöhemmin.

Ensimmäinen erä tarjoili vauhdikasta kiekkoa, jonka tahdin RT-Kiekko pääosin määritteli. Molemmat joukkueet kirjasivat neljä tilastomerkintää kumpainenkin. RT:lle neljä maalia sekä Rangersille kaksi maalia ja kaksi jäähyä. RT:n toisesta maalista vastasi hyvän startin otteluun ottanut kolmosketju. Saku Harjunpää viimeisteli Janne Seesten ja Pekka Saarisen esityöstä tilanteeksi 2-1. Erän loppupuolella vierasjoukkueen toisesta perättäisestä jäähystä RT ei voinut olla rokottamatta. Oikeaa laitaa väkevästi noussut Pasi Timo laittoi ranteet lukkoon ja iski kiekon yläkulmaan. Erän loppuun ladottiin vielä koppimaalit puolin ja toisin. Ensin RT:n kylmäpäinen pakki Jarkko Peltola malttia osoitettuaan iski lukemat 4-1:een. Harmillisesti erän viime hetken ilon söi vastustajan Kumpuniemi iskettyään kavennuksen vain kolme sekuntia ennen erän päätöstä.

Toisessa erässä vierasjoukkue pysytteli poissa tilastoista lukuun ottamatta erän alussa tullutta jäähyä. Kotijoukkue sen sijaan jatkoi vahvaa tekemistä parin maalin voimin, tosin ohessa nähtiin pari jäähyäkin. RT:n viides maali kirjattiin ylivoimalla ykkösketjun nimiin. Savolainen rouhi maalin edustalla, kun Kolppanen vahvan kulmapelinsä päätteeksi tarjoili ja Sivula viimeisteli lähietäisyydeltä. Erän puolivälin jälkeen mainiossa vireessä ollut kolmosketju näytti jälleen kyntensä. Maalin roikuttua ilmassa jo pidemmän aikaa, Eetu Väänänen ja Saarinen petasivat, kun Harjunpää latoi lukemat varmoin ottein 6-2:een.

Viimeisen erän alussa kolmosketju piti kiinni otteluun valitsemastaan linjastaan, kun Saarinen näytti yksilötaitojaan ja iski illan komeimman maalin. Taiturimaisen pyörähdyksen jälkeen kiekko lipui äimistyneen veskarin puikoista sisään. Kolmoserässä nähtiin vielä pari maalia, kun Ossi Lehtelä ja Sivula kaunistelivat taululle loppulukemat 9-2. Vastustajan kovin terä alkoi kolmannessa erässä jo hiipua, mutta väkevää kamppailua yhä nähtiin hetkittäin. Näistä osoituksena muutama jäähy. Kolmoserän hienoisesta hyytymisestä huolimatta vastustajalle voi antaa pisteet hyvästä vastuksesta. Tasoero ei vastannut taululla nähtyjä lukemia, vaan vaaralliset vastahyökkäykset ja ennakkoluuloton karvauspaine olisivat voineet kääntää pelin kulun aivan toisiin uomiin. Torjunnat 16-34 osoittavat kuitenkin pelin hallinnan olleen kotijoukkueella toivottuun tapaan.

Tilastot:

https://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=14988&lang=fi