22.11.2022 Senioreille kauden avaustappio

RT-Kiekko S50 – Veivarit 4-6

Tiistai-illan ottelusta oli odotettavissa selvästi tiukempi kauden aikaisempiin verrattuna, kun vastaan asettui viime kauden sarjakakkonen Veivarit. RT lähti heti kiekon jäähän putoamisen jälkeen hyvällä asenteella ja vauhdilla hakemaan avausmaalia. Ja sitä ei jouduttu odottamaan kuin 30 sekuntia! Näppärän kuvion ja pienen maskin avustuksella hyvässä syysvireessä oleva Saku Harjunpää pääsi siirtämään maalinedustalta kotijoukkueen 1-0-johtoon. Syöttöpisteet saalistivat Mika Savolainen ja Janne Seeste.

RT:n hyvä alku ja vastustajan hitaalta näyttävä liike antoi ymmärtää illan olevan helppo. Toisin kuitenkin kävi. Alun sokista selvittyään Veivarit nosti tempoaan selvästi. Ja tasoitus tulikin, kun peliä oli pelattu noin 6 minuuttia. Peli aaltoili melko tasaisesti päädystä päätyyn, kunnes RT:lle vihellettiin jäähy ylimääräisestä kenttäpelaajasta. Alivoima sujui kuitenkin loistavasti ja pienen pyörityksen jälkeen Pasi Salmela siirsi ajassa 11:14 RT:n taas johtoon. Syöttäjäksi merkattiin kapteeni Aleksi ”Ale” Rotko. Erätauolle siirryttiin tilanteessa 2-1.

Heti toisen erän alkuun Veivarit veivasi harmittavasti tasoitusmaalin ja vielä kaksi lisää ennen kuin RT kavensi ajassa 21:12 tilanteeksi 3-4. Erä oli kuitenkin pelillisesti tasainen, mutta pienet virheet kostautuivat ja vastustaja käytti ne tehokkaasti hyväkseen. Kahden erän jälkeen olivat torjunnat: RT 11 ja Veivarit 21.

Toisen erän jälkeen ajassa 30:00 RT:n Esko Koskinen joutui huitomisesta jäähyboksiin. Jäähy kestettiin vaivattomasti, mutta juuri sen loputtua Veivarit pääsi laukomaan ympyrän kaarelta itsensä jo kahden maalin johtoon. RT jatkoi sitkeästi taistelua, mutta rutinoitunut vastustaja pystyi erittäin tiukalla oman alueen puolustuksella estämään vaarallisimmat maalintekoyritykset.

Kun ajassa 38:15 Veivarit siirtyi jo kolmen maalin johtoon, näyttivät pisteet kadonneen radan varrelle. RT kuitenkin aloitti vastustajan pienen väsymyksen ja jäähyn avustuksella takaa-ajon. Ajassa 42:45 kavensi Janne Jääskeläinen ylivoimalla tilanteeksi 4-6. Pieni toivonkipinä syttyi vielä tunnetusti kovakuntoisen kotijoukkueen leirissä ja kiekko saatiin painettua vastustajan päätyyn. Erän viime hetkiksi siirtyi RT:n maalilla taas hyvin pelannut Esa Hytönen vaihtoaitioon, kun hänet korvattiin kuudennella kenttäpelaajalla. Valitettavasti edes kavennusmaalia ei saatu aikaiseksi, ja näin ollen RT:n tämän kauden ensimmäinen seniorisarjan tappio tuli merkatuksi tilastoihin.