25.11.2022 Mustan perjantai-illan pisteet menivät jakoon

Retro – RT-Kiekko S50 3-3

Reilut pari kentällistä RT:n senioreita kokoontui Salmisaareen ottamaan Retrosta mittaa. Peli oli alkuun kohtuullisen tasaista. RT:n hyökkäykset kilpistyivät Retron maalilla hyvin pelanneen maalivahdin torjuntoihin. RT pommitti kaukaa, mutta maalivahti tuli hyvin vastaan ja piti maalinsa puhtaana. Retro käytti paikkansa paremmin hyväksi ja ensimmäinen erän päätteeksi tilanne oli 2-0 isännille. 

Toisessa erässä RT alkoi kokeilla toista tapaa tehdä maaleja. Jos suorat vedot eivät mene sisään, niin maalivahti pitää saada liikkeelle. Ajassa 23:23 kavensi Kari Kuittinen Saku Harjunpään ja Aleksi Rotkon syötöistä tilanteeksi 2-1. Vastustaja meni vielä kerran kahden maalin johtoon, mutta RT kavensi reilun 15 sekunnin pelin jälkeen tilanteeksi 3-2, kun poikkeuksellisesti hyökkääjänä pelannut Kim Ruokonen maalasi maalin edestä. Esityön maaliin tekivät Harjunpää ja Urpo Karesniemi. 

Viimeinen erä oli jo selkeästi RT:n hallussa, mutta erän ainoaksi osumaksi jäi Mika Härkösen tasoitusmaali. Tähänkin maaliin merkittiin kaksi syöttäjää: Harjunpää ja Pasi Tolppanen. Näin ollen Harjunpää viimeisteli samalla ns. Gretzky-hattutempun ollessaan syöttäjänä kaikissa kolmessa RT:n maalissa. RT:n maalilla pelannut Esa Hotanen torjui ottelussa 18 kertaa ja Retron maalivahti 30 kertaa.