27.11.2022 Maali-iloittelua Malmilla

Stadi HC – RT-Kiekko 0-8

Edellisiltana pikkujoulujen merkeissä joukkuehenkeä vaalinut RT-Kiekko saapui Malmin sunnuntai-iltaan kenties yllättävänkin kevyellä jalalla. Ensimmäisen erän aikana kotijoukkue Stadi HC:n maalivahdille kertyi 24 torjuntaa ja kolme laukausta, jotka jäivät torjumatta. Parhaassa vireessä ottelun alussa oli RT:n Sami Sivula, joka keräsi erässä tehot 2+1. Myös Pasi Salmela pääsi maalin makuun ja Lauri Savolainen sekä Jouni Kolppanen saivat syöttöpisteet.

Toiseen erään Stadi HC paransi peliään ja samaan aikaan RT otti jalkaa kaasulta. Silti peli pyöri enemmän kotijoukkueen päädyssä, ja erän ainoan maalin teki RT:n Saku Harjunpää. Syöttäjinä toimivat Toni Kaurahalme ja Kim Ruokonen. Erän loppupuolella RT:n maalilla pelannut Miro Ristimäki sai muistutuksen tälle kaudelle tulleesta sääntömuutoksesta, kun hän sai rangaistuksen pelattuaan kiekkoa kaukalon kulmassa olevalla ”trapezoid-alueella”.

Viimeisessä erässä RT paranteli ylivoimatilastojaan tehden kolme maalia kolmella ylivoimalla. Ensimmäisestä vastasi Osku Saarensilta hakien purkukiekon omasta päädystä ja kuljettaen sen vastustajan maaliin. Pari minuuttia tästä Jussi Yli-Seppälä teki erän ainoan tasakentällisin syntyneen maalin Sampo Oksaman ja Salmelan esityöstä.

Jälleen kului pari minuuttia, kunnes Esko Koskinen tykitti tilanteeksi 0-7. Maalista Sivulalle jo illan neljäs tehopiste ja Kolppaselle toinen. Loppulukemat 0-8 viimeisteli maalinedustalta Oksama, jonka ulottuville kiekko kimposi Yli-Seppälän varusteista Saarensillan viivalaukauksen jälkeen.

RT:n esitys oli kaikin puolin vakuuttava ja laukauksia vastustajan maalia kohti kertyi lähes 60. Toisessa päässä Ristimäki pelasi hienosti ja ansaitsi kauden ensimmäisen nollapelinsä. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa jo sunnuntaina 4.12. RT-Kiekon kotiluolassa. 

Tilastot:

https://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=15012&lang=fi