30.11.2022 RT karjui kovaa Salmisaaren illassa

Karjut – RT-Kiekko 3-9

RT-Kiekon kauden kahdeksas matsi pelattiin Salmisaaressa Karjujen vieraina. RT oli hiljalleen toipunut edellisviikonlopun pikkujoulujen rasituksista, mutta uudeksi vitsaukseksi oli ilmaantunut flunssa-aalto, joka oli kaatanut ison osan pelaajistosta sängyn pohjalle. Pelaamaan päästiin kuitenkin vain paria pelaajaa vajaalla rosterilla. Paikkaajaksi saatiin seniorien puolelta Janne Jääskeläinen, joka osoitti heti paikkansa ansaituksi laukomalla noin 10 minuutin pelin jälkeen RT:n johtoon ylivoimalla. Maali syntyi tyylikkäällä kääntölaukauksella maalin edestä Pasi Salmelan ja Osku Saarensillan syötöistä. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä toinen maali, kun Jouni Kolppanen tarjoili niin sanotun namupassin suoraan lapaan maalin edessä odottaneelle Jussi Yli-Seppälälle, jolla oli helppo työ ohjata kiekko maalin perukoille. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Pekka Saarinen.

Toisessa erässä RT:n ”nuorisoketjuksi” ristitty kolmikko pääsi hassuttelemaan vastustajaa ajassa 17:36, kun Eetu Väänänen tarjoili unelmasyötön ja Lauri Savolainen iski laatan rysään. Tämän jälkeen nähtiin klassinen maalin jälkeinen vaihto, kun samaa ketjua vastaan Karjut onnistui kaventamaan vain 18 sekuntia edellisen maalin jälkeen tilanteeksi 1-3. RT ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan reilut pari minuuttia myöhemmin tällä kertaa Väänänen tykitti Savolaisen syötöstä tilanteeksi jo 1-4. Tästä vierähti vain 24 sekuntia, kun Saarinen syötti kiekon hyökkäyssiniviivan kohdalla laitaan Yli-Seppälälle, joka laukoi kiekon kohti maalia varsin löysällä, mutta tarkalla kudilla. Karjujen maalivahti haroi hanskallaan tyhjää ja kiekko painui jälleen verkkoon. Toisessa erässä nähtiin vielä kaksi RT:n jäähyä, joista toinen annettiin pelin viivyttämisestä maalivahti Eetu Tysterille liian innokkaan maalin takana mailalla pelaamisen johdosta.   

Kolmas erä alkoi RT:n alivoimalla, mutta se ei tahtia haitannut. Saarensilta antoi RT:n puolustusalueelta upean pystysyötön Salmelalle, joka pääsi Sampo Oksaman kanssa nokikkain maalivahdin kanssa. Salmela syötti vielä Oksamalle, joka laittoi kiekon alivoimalla häkkiin ja tilanteeksi 1-6. Reilut kolme minuuttia myöhemmin Salmela oli vuorostaan itse asialla ja löi lukemiksi 1-7. Pelissä alkoi olla jo ratkaisun makua, kunnes RT:lle koitti musta hetki. Ajassa 36:51 Karjut kavensi ensin tilanteeksi 2-7 ja suoraan maalia seuranneesta aloituksesta lähteneestä syöttöketjusta yhdeksän sekuntia myöhemmin oli peli jo 3-7. RT kuitenkin ryhdistäytyi tämän jälkeen ja pääsi taas luomaan hyökkäyksistään maalipaikkoja. Yli-Seppälä sai kiekon vastustajan maalin takana ja pääsi katselemaan varsin vapaasti syöttöpaikkaa maalin kulmalta. Kun syöttöpaikkaa ei löytynyt, pääsi Yli-Seppälä veivaamaan rystyllä kiekon maalivahdin räpylän kautta maaliin ja samalla kruunaamaan RT-uransa ensimmäisen hattutemppunsa. Syöttöpisteet Saariselle ja Kolppaselle. Ajassa 40:33 Oksama iski vielä illan toisen maalinsa Jääskeläisen ja Salmelan syötöistä. Loppupeliä värittivät vielä kaksi kotijoukkueen jäähyä ja Tysterin toinen jäähy samasta syystä kuin ensimmäinenkin, kovasta protestoinnista huolimatta. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja loppulukemiksi kirjattiin 3-9. RT jatkoi siis voittoputkeaan kliinisen esityksen jälkeen. 

RT pelaa seuraavan ottelunsa kotona Töölössä Stadi HC:tä vastaan, joka kohdataan jo kolmannen kerran tällä kaudella. Sarjataulukossa RT löytyy sijalta kaksi Karjuja vastaan pelatun ottelun jälkeen.

Tilastot:

https://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=14993&lang=fi