4.12.2022 RT:n viisikkopuolustus oli liikaa Stadi HC:lle

RT-Kiekko – Stadi HC 6-2

RT-Kiekko ja Stadi HC kohtasivat sunnuntai-illan kotivuorolla jo toisen kerran viikon sisään. Edellisessä ottelussa RT oli Stadi HC:n vieraana Malmilla parempi luvuin 0-8. Tällä kertaa kumpikaan joukkue ei saanut jalkeille täyttä kokoonpanoa, vaan RT pelasi 12 ja Stadi 11 kenttäpelaajalla. RT:llä kokoonpanossa oli mukana auttamassa seniorijoukkueesta hankittu Upi Karesniemi sekä toista kertaa tänä syksynä jäälle ehtinyt ja RT-debyyttinsä tehnyt Anssi Juntunen.

Pelin alku enteili RT:lle hyvää: kiekko liikkui mukavasti kotijoukkueen lavasta toiseen, maalipaikkoja syntyi liukuhihnalta ja vastustaja ei tuntunut pääsevän lainkaan hyökkäämään vaarallisesti. Ajassa 3:12 kesken ketjunvaihdon Sami Sivula kävi yksin avaamassa maalinteon. Stadi HC yritti kyllä kovasti käynnistää hyökkäyksiään omalta alueelta, mutta läpi pelin hyvin toiminut RT:n viisikkopuolustus sai katkaistua suurimman osan hyökkäyksiin lähdöistä keskialueella ja käännettyä pelin takaisin RT:n hyökkäysalueelle.

RT:n vastahyökkäykset olivat Stadi HC:lle myrkkyä ja se johti jäähyilyyn. Pasi Salmela pääsi iskemään ylivoimamaalin hänelle poikkeuksellisesti reboundista maalin edestä. Heti seuraavassa vaihdossa Toni Kaurahalme puolestaan puttasi Stadi HC:n veskarilta pudonneen namupalan nuottaan. Erän loppuun vastustaja sai vielä kavennuksen. Maalin teki Stadi HC:n #16 Heikki Tirkkonen, joka muuten teki pelin aikana noin 31 kertaa onnistuneesti saman harhautuksen. Kuvaavaa pelille oli kuitenkin se, että Stadi HC joutui turvautumaan yksilötaitoon RT:n puolustusalueella, eikä se yksinkertaisesti riitä RT:n kivikovaa puolustusta vastaan.

Toisen erän alkuun Eetu Väänänen teki RT:lle ylivoimalla 4-1, ja tässä vaiheessa RT otti hieman jalkaa pois kaasulta päästäen vierailijan hieman enemmän kokeilemaan Miro Ristimäen torjuntavirettä. Ajassa 23:36 Sivula teki kuitenkin tylysti tilanteeksi 5-1 ja peli tuntui olevan ohi. Erän lopulla Jouni Kolppanen tuomittiin vastustajan nopean vastahyökkäyksen yhteydessä kampituksesta jäähylle ja ylivoimalla vieraiden Jussi Tervonen sai tökättyä jäänuoliaisen maaliin Ristimäen mailan ali.

Kuten yleensäkin RT:n peleissä, kolmas erä pelattiin pitkälti vastustajan kenttäpäädyssä. Maalipaikkoja oli yllin kyllin ja Stadi HC:n maalivahti Kenneth Floman pelasi kelpo ottelun. Erän ainoan maalin teki jälleen yhden keskialueen katkon jälkeen Sivula täydentäen näin hattutemppunsa. Ottelun jälkeen Sivula palkittiinkin kolmella RT-tähdellä ja kylmällä oluella.

Ottelu päättyi siis lukemiin 6-2 ja voitto tuli ensisijaisesti hyvän viisikkopuolustuksen kautta. Hyvän liikkeen myötä maalipaikkoja siunaantui niin paljon, että maaleja olisi pitänyt pystyä tekemään enemmänkin. Joka tapauksessa RT-Kiekko vahvistaa voitolla asemaansa AHL-sarjan kahden parhaan joukossa. Tilastoknoppina: tällä kaudella kolmen keskinäisen ottelun jälkeen RT on dominoinut Stadi HC:tä yhteismaalein 18-3.

Tilastot:

https://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=14991&lang=fi