18.12.2022 Vaikeuksien kautta voittoon

RT-Kiekko – Karjut 4-3

RT-Kiekon kauden kymmenes matsi pelattiin kotona Töölössä Karjuja vastaan. Edellinen kohtaaminen alle kolme viikkoa sitten oli päättynyt varsin rumin lukemin 9-3 RT:n voittoon, joten odotettavissa oli sisuuntunut karjulauma vastustajaksi. Ottelun alku vaikutti kuitenkin väkevältä RT:n kannalta. Ajassa 8:06 Karjujen pakki yritti pelata kiekon kulmasta oman maalin taakse, mutta kiekko ponnahtikin maalin sivuraudasta maalin edessä päivystäneelle Pasi Timolle, joka sijoitti kiekon alapesään ohi hölmistyneen Karju-kassarin. Sampo Oksama palkittiin hyvästä karvauksesta syöttöpisteellä. Vajaat pari minuuttia myöhemmin Osku Saarensilta vapautti laidasta upealla syötöllä Sami Sivulan keskeltä läpi ja Sivula pääsi purjehtimaan puolustajien välistä läpiajoon. Sivula ei näistä paikoista yleensä erehdy ja tilanne 2-0. Toinen syöttöpiste Kim Ruokoselle. Hyvä alku saattoi aiheuttaa liiallista hyvän olon tunnetta, sillä loppuerä palautti RT:n tylysti maan pinnalle. Ajassa 10:45 ensin kavennus ja alle kaksi minuuttia myöhemmin Karjut tasoitti tilanteeksi jo 2-2.

Toisessa erässä tahkottiin tasaisesti molempien jäähyillessä ja RT:n oli vaikeaa saada omaa hyökkäyspeliään rullaamaan. Erän ainoa maali nähtiin ajassa 27:55, kun Karjut sahasi kahdella poikittaissyötöllä RT:n puolustuksen repaleiksi ja pääsi iskemään maalin kulmalta kiekon maalin kattoon. Kolmanteen erään lähdettiin siten takaa-ajomatkalta tilanteesta 2-3.

Kolmannessa erässä RT:n takaa-ajoa vaikeuttivat kolme rangaistusta. Kun pelikellossa oli jäljellä reilut viisi minuuttia, teki pelaajavalmentaja Aleksi Rotko taktisia ketjumuutoksia, jotka alkoivatkin viime hetkillä tuottaa hedelmää. Ensin RT:n maalivahti Eetu Tyster nollasi jäätävällä TV-torjunnalla vastustajan ykköshyökkääjän vapaassa paikassa. Sitten heti seuraavassa vaihdossa Sivula sivalsi kiekon ranteella häkkiin tasoittaen pelin digitaalien pysähtyessä aikaan 41:46. Syöttöpisteet Rotkolle ja Oksamalle. Vain 40 sekuntia myöhemmin Pasi Salmela ja Oksama petasivat paikan keskelle nousseelle puolustaja Jarmo Saariselle, joka ensin taktisesti pyyhki lumet kiekon päältä saaden veskarin polvilleen. Tämän jälkeen Saarinen pääsi kiertämään sivuun ja sijoittamaan ovelasti kiekon reppuun maalivahdin vierestä. Karjujen loppukiri jäi lopulta varsin vaisuksi ja Tyster hoiteli vuorenvarmasti loput lähentelyt. RT nousi siis vaikeuksien kautta voittoon lukemin 4-3.

RT:llä on jäljellä yksi ottelu ennen joulutaukoa, kun vastaan tulee kolme yötä ennen joulua Rangers94. Sarjataulukossa RT jatkaa edelleen hyvissä iskuasemissa sijalla kaksi.

Tilastot:

https://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=14972&lang=fi#xl-game-scores