10.1.2023 Uusi vuosi käynnistettiin Vuosaaressa

Vuo-To – RT-Kiekko 4-4

RT-Kiekon ensimmäinen ottelu vuoden 2023 puolella pelattiin Vuosaaressa, jonne joukkue matkusti tiistain myöhäisiltaa viettämään jo toista kertaa tällä kaudella. Edellinen kohtaaminen Vuosaaren Torontoksi kutsuttua isäntää vastaan päättyi karusti niukkaan tappioon isäntien maalivahdin venyessä lukuisiin ihmepelastuksiin, ja sama haaste oli edessä tälläkin kertaa.

RT oli heti ottelun alusta asti niskan päällä. Tiistain myöhäisiltojen harjoitusvuoro Matinkylässä oli selkeästi edesauttanut pelillisen huippuvireen ajoittamista juuri tähän hetkeen. Heikki Päivärinta avasi maalihanat näyttävän yksilösuorituksensa päätteeksi ajassa 6:33, mutta sen jälkeen kahden RT:n jäähyn myötä Vuo-Tokin sai rakennettua vaaralliseksi luokiteltavia maalipaikkoja. Vanhasta pelipaidastaan ja pelinumerostaan ulos kasvanut, aiemmin 69 ja nykyään 95, Eetu Tyster torjui kuitenkin kaiken. Erän loppupuolella RT käytti omat ylivoimansa tehokkaasti. Ensin Pekka Saarinen karkasi pavelburemaisella spurtilla Pasi Timon syötöstä puolittaiseen läpiajoon ja laukoi kiekon millintarkasti verkkoon. Sen jälkeen Jussi Yli-Seppälä viimeisteli lukemat jo 0-3:een Tysterin ja Jarkko Peltolan koko kentän murtaneen syöttökuvion päätteeksi. Samalla tuli lopullisesti murretuksi myös kotijoukkueen maalivahdin taika.

Toisessa erässä Vuosaareen kerääntynyt kiekkoväki todisti RT-Kiekon kauhuksi harvinaisen aitoa ja tyylipuhdasta hattutemppua, kun Vuo-Ton Petri Tikka iski kolme maalia kolmeen ja puoleen minuuttiin. Tilanne oli näin ollen yhtäkkiä 3-3 RT:n hienoisesta hallinnasta huolimatta. Erän viimeisellä minuutilla RT onnistui kuitenkin palauttamaan johtoasemansa, kun hyökkäyspään voitetun aloituksen jälkeen Peltola pääsi nousemaan viivalta taidokkaasti maalintekosektoriin kolmen RT-Kiekkolaisen auratessa tietä. Laukaus blokattiin, mutta Toni Kaurahalme kaapi irtopalan verkkoon.

Kolmannen erän pelisuunnitelmaan kuului huolellinen jääkiekko ja tilaisuuden tullen pari vierasvoiton varmistavaa maalia. RT pääsi erän alkuun ylivoimalle, mutta tällä kertaa tulosta ei tullut. Juuri ennen erän puoliväliä Vuo-To onnistui sivaltamaan yllättäen tasoitusmaalin, kun kotijoukkueen hyväksi 100-0 päättyneen aloituksen jälkeen Tikka kiskaisi illan neljännen osumansa liikkuvan maskin takaa suoraan yläpesään. Ottelu jatkui näin ollen jännittävissä lukemissa 4-4, ja vaikka RT pääsi vielä kertaalleen erän ja ottelun loppupuolella ylivoimallekin, ei lisämaaleja enää nähty ja pisteet jaettiin. Voitolla RT-Kiekko olisi noussut maalieron turvin sarjakärkeen, mutta uusi yritys on tarjolla heti sunnuntaina, kun kärkijoukkueet KIVA-HC ja RT-Kiekko kohtaavat Nordiksella.

Tilastot:

https://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=15016&lang=fi