15.1.2023 Harmaaparrat avasivat kevätkauden voitokkaasti

GrIFK GG – RT-Kiekko S50 1-3

RT-Kiekon S50-ikämiesjoukkueen kevätkausi lähti käyntiin tutulla Ilmatar Areenalla Espoon Matinkylässä, mutta uuden jääpyhätön kapeammassa kaukalossa. Vastassa oli GrIFK GG Kauniaisista ja tuoreessa muistissa oli kirvelevä tappio itsenäisyyspäivän aattona pelatusta edellisestä ottelusta. 

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja hyvistä maalitilanteista huolimatta erätauolle siirryttiin tilanteessa 0-0. RT-Kiekon harmaapartojen vuoden 2023 ensimmäinen ottelumaali nähtiin toisessa erässä ajassa 21:09. Ylivoimatilanteessa kapteenin virkaa hoitanut Kim Ruokonen pääsi tälläämään siniviivalta ranteella läpi pelaajamassan tilanteeksi 0-1. Maalin esityön tekivät Mika Härkönen ja Kari Kuittinen. Ari Näätänen laittoi koko kroppansa peliin luoden peittävän maskin maalin edustalla. 

Toisen erän viimeisellä minuutilla RT-Kiekko nousi kahden maalin johtoon. Maalia edelsi logon eteen kaikkensa antaneen Ruokosen nousu ja laukaus ohi maalin. Petri Kähkönen laukoi päädystä ponnahtaneen kiekon pienestä kulmasta ja Pasi Timo sai sutia Marko Koskisen torjuman reboundin sisään. 

Kolmannessa erässä nähtiin vielä kaksi maalia. GrIFK kavensi tilanteen 1-2:een ajassa 32:18 Petri Myllymäen maalilla. Ajassa 34:54 Ruokosen minuutit olivat täynnä ja suihkukomennus tuli kolmannen jäähyn myötä. RT-Kiekko osoitti kapteenille kiitollisuutensa kasvaneesta vapaasta pelitilasta ja niittasi loppunumerot 1-3 alivoimalla, kun jäähyä oli jäljellä enää 3 sekuntia. Tuomo Joutsenojan jäätävä rannelaukaus Mika Savolaisen syötöstä oli viimeinen niitti senioreiden kevätkauden avaukselle.