15.1.2023 Pisteet tasattiin kivassa kärkikamppailussa

RT-Kiekko – KIVA-HC 4-4

RT-Kiekon kauden 13. matsi pelattiin kotona Töölössä sarjakärki KIVA-HC:ta vastaan. Edellinen kohtaaminen Porvoossa marraskuussa oli päättynyt KIVAn 3-1-voittoon. Lisämotivaatiota RT:lle toi mahdollisuus nousta voitolla sarjakärkeen. Ottelun alkupuolella RT pääsi pelaamaan ylivoimaa, mutta se kuivui kokoon väärästä vaihdosta tulleen jäähyn myötä. KIVA pääsikin rankaisemaan seuranneella ylivoimalla lukemiksi 0-1 ajassa 5:17. RT tasoitti pelin vajaan 10 minuutin pelin jälkeen, kun puolustaja Heikki Päivärinta tälläsi kiekon rysään Sami Sivulan ja Jouni Ahvenvaaran syötöistä. KIVA meni uudestaan johtoon, mutta Päivärinta iski todellisen pukukoppimaalin 15 sekuntia ennen ensimmäisen erän päätöstä. Syötöt Ahvenvaaralle ja maalivahti Miro Ristimäelle. Toiseen erään lähdettiin siten tasatilanteesta 2-2.

Toisessa erässä KIVA karkasi jälleen johtoon parin minuutin pelin jälkeen. RT tasoitti ajassa 20:57 ylivoimalla, kun Lauri Savolainen syötti toisesta laidasta Jussi Yli-Seppälälle kiekon oikeaan laitaan ja Yli-Seppälä laukoi KIVAn pakin tekemän maskin takaa laatan häkkiin. Kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavan jännittävästä tasatilanteesta 3-3.

Kolmas erä alkoi jälleen heikosti, kun KIVA pääsi tekemään 3-4-johtomaalin vain reilun minuutin pelin jälkeen. Lopulta RT:n murhaava ylivoima onnistui tasoittamaan pelin. Päivärinta lähetti kiekon viivalta maalille ja ilmeisesti kiekko muutti suuntaa Anssi Juntusen luistimesta mennen verkon perukoille. Toinen syöttöpiste Jouni Kolppaselle. Viimeisellä minuutilla RT sai vielä yhden ylivoimamahdollisuuden, mutta voittomaalia ei tullut hyvistä paikoista huolimatta. Pisteet siis tasattiin jälleen lukemin 4-4 edellisen RT:n matsin tapaan.

RT:n kausi jatkuu tammikuun lopulla Kiekkohärkiä vastaan. Sarjataulukossa RT jatkaa edelleen sijalla kaksi pisteen perässä KIVA-HC:ta.

Tilastot:

https://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=15003&lang=fi