17.1.2023 Huono toinen erä kaatoi seniorien voittohaaveet

RT-Kiekko S50 – Bats 4-8

S50-sarja jatkui RT-Kiekon osalta kotikaukalossa tiistain myöhäisillassa tappiollisena. Jälleen kerran unelias alku kostautui nopeina takaiskumaaleina.

Ajassa 4:47 kauhoi Batsin Tommi Lehtonen maalin edestä tilanteeksi jo 2-0, avausmaalin tullessa hyvällä kaukolaukauksella ajassa 1:39. Peli kuitenkin tasaantui tämän jälkeen ja RT-Kiekkokin sai hyökkäyspelinsä käyntiin. Ja tulosta syntyi: ajassa 7:35 Mika Härkönen kavensi Tuomo Joutsenojan syötöstä tilanteeksi 1-2. Tasoitusmaali olikin sitten sitä parasta RT-Kiekkoa: kippari Aleksi Rotko nousi vahvasti oman maalin tasolta hyökkäykseen ja siirsi nätillä lättysyötöllä Pasi Timon vauhtiin omalla laidallaan. Timo ohitti vauhdilla puolustajan ja siirsi oivalla poikittaissyötöllä Mika Savolaisen vapaaseen maalintekopaikkaan, ja eihän Mika siitä paikasta erehtynyt. Tilanne 2-2. Tästä vain 19 sekuntia ja Rotko pääsi lataamaan vihaisen rannarin läpi pelaajamuurin siirtäen kotijoukkueen 3-2-johtoon Petri Kähkösen ja Savolaisen syötöistä. Näihin kolmeen kotijoukkueen maaliin kului alle viisi minuuttia.

Tässä vaiheessa tilanne näytti valoisalta ja voittoputki selkeästi jo tuoksui Ilmattaressa. Toisin kuitenkin kävi. RT-Kiekon peli-idea katosi pahasti Batsin saamien perättäisten jäähyjen aikana, jolloin RT-Kiekon peli oli huolimatonta ja hermostunutta. Niin tai näin, Bats latoi toisessa erässä peräti viisi maalia RT-Kiekon jäädessä nollaan. Kolmanteen erään siirryttäessä valotaululla olivat masentavat 3-7-luvut.

RT-Kiekko ei kuitenkaan vielä täysin antautunut ja viimeistä erää lähdettiin, kliseisesti, voittamaan. Kolmas erä olikin sitten hyvin tasaista vääntöä ja RT-Kiekon ansaittu kavennus tuli ajassa 37:33. Maalintekijänä Joutsenoja Petteri Putkirannan ja Pasi Tolppasen syötöistä. Erävoitto jäi kuitenkin haaveeksi, kun Bats korjasi vielä ajassa 44:19 lopputulokseksi 4-8.

Vastustajan joukkueesta erottui selvästä kaksi muita taitavampaa seppää: numerolla 20 pelannut Pasi Marttila (4+1) ja numerolla 25 Markku Fisher (2+4). Peli pitkälti ratkesi RT-Kiekon kyvyttömyyteen estää tämän duon lento. RT-Kiekon maalissa Timo Rautanen torjui 26 kertaa ja vastustajan maalivahti 23 kertaa. Näiden lukujen perusteella peli olisi ollut tasainen, mutta lopputuloksen mukaisesti vastustaja oli parempi viimeistelijä ja ansaitsi voittonsa. Jäähyjä ansaittiin melko tasaisesti: RT-Kiekko 6 minuuttia ja Bats 4 minuuttia.