25.3.2023 Seniorit tasapeliin takaa-ajon päätteeksi

Reinot – RT-Kiekko S50 4-4

Useampaan kertaan siirretty ottelu Reinoja vastaan päästiin vihdoin pelaamaan Matinkylän NHL-kaukalossa. Tälläkään kertaa ei RT:n omista senioreista saatu koottua otteluun tarpeeksi suurta ryhmää, ilmeisesti jossain on jo golf-kausi aluillaan. Näin ollen otteluun lähdettiin muukalaislegioonalaisten turvin. Pelissä oli neljä sellaista pelaajaa, joita ei ole tällä kaudella RT:n paidassa aikaisemmin näkynyt. Onneksi säännöt antavat periksi siirtymisen eri joukkueiden ja sarjojen välillä.

Ottelun kulku noudatteli samaa kaavaa alusta loppuun: Reinot meni johtoon ja RT tuli takaa tasoihin. Ensimmäinen vastustajan maali kuitattiin 15 sekunnissa, kun Pasi Heinistö kuljetti läpi kentän suoraan aloituksesta. Seuraavat maalit kuitattiin erikoistilanteista. Toinen alivoimalla Aleksi Rotkon vapauttaessa pystysyötöllä Tuomo Joutsenojan maalintekoon ja kolmas tuli siirretyn rangaistuksen aikana RT:n pelatessa kuudella kenttäpelaajalla Niklas Ode Paanasen tultua vaihtoaitioon. Perinteinen pakki-pakki -syöttö ja Rotko viimeisteli Pasi Tolppasen syötöstä.

Heinistö koki harrastesääntöjen kummajaisen ja sai kolmannen erän alussa poistua pukuhuoneeseen kolmannen pienen rangaistuksen takia. Vastustaja ei näistä maalia saanut, mutta noin viisi minuuttia ennen loppua Reinot karkasi kuitenkin taas johtoasemaan. RT taisteli ja haki vimmatusti tasoitusta, ja ajassa 44:30 Mika Mutikainen iski pelin taas tasoihin. Viimeiset 30 sekuntia pelattiin tarkasti ja varmistettiin pisteiden jakaminen, minkä jälkeen siirryttiin koppiin juomaan hyvin ansaittuja Urpo Karesniemen tarjoamia urheilujuomia.